Gert Van der Plas, nieuwe voorzitter van K. Harmonie Sint-Cecilia

4 mei 2024 goeiedag.be

Gert-Van-der-Plas-en-Jules-Seghers

Vanaf nu staat 3 mei 2024 in de annalen van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia geboekstaafd als de dag waarop Jules Seghers erevoorzitter werd van de maatschappij en hij Gert Van der Plas (61) mocht feliciteren als zijn opvolger.

Op het Ceciliafeest in november 2023 kondigde Jules Seghers zijn ontslag aan als voorzitter. Jules is meer dan 30 jaar een onmisbaar boegbeeld geweest van de Harmonie. En dat niet alleen want ondervoorzitter Joris Van Damme benadrukte in zijn speech hoe belangrijk en verbinden de sympathieke Jules wel was voor de vereniging. “Wij bedanken jou graag voor het bijwonen van onze repetities, concerten en evenementen, de vele rondjes die je hebt gegeven, het dak boven ons hoofd, de opbouw van een uitgebreid netwerk, de lijm binnen onze vereniging en vooral om de Harmonie op de kaart te zetten in Merchtem en omstreken.”

De serenade voor de kersverse erevoorzitter en zijn vrouw Jeanine –“achter elke man staat een nog sterkere vrouw” – werd besloten met, hoe kan het anders, ‘Siimply the best’! Uiteraard waren er ook cadeautjes en zelfs burgemeester Maarten Mast tekende present om de afscheidnemende voorzitter en zijn opvolger te feliciteren.

Harmonie-serenade-Jules2
Harmonie-serenade-Jules

En dan is er natuurlijk de nieuwe voorzitter. Het bestuur van de muziekmaatschappij koos enerzijds voor continuïteit (alle functionarissen zetten hun huidige taken verder) en ging anderzijds op zoek naar een kandidaat die verder kan bouwen op het mooie werk van Jules, alsook nieuwe ideeën kan aanbrengen om de toekomst van de Harmonie te verzekeren. Zo kwam men uit bij Gert Van der Plas.

“Hij kan vanuit zijn ervaring als ondernemer een frisse wind laten waaien en de Harmonie verder laten groeien en bloeien,” klinkt het uit bestuurshoek. Dat Gert een goede keuze is bleek ook uit de stemming want zowat alle leden schaarden zich daar achter. Gert liet er in zijn eerste toespraak ook geen twijfel over bestaan dat hij zijn taak ter harte zal nemen. Dat kan ook moeilijk anders want ten huize Van der Plas wordt er nogal wat gemusiceerd. Hilde De Valck, de echtgenote van Gert en de kinderen Ruben, Evi en Brecht, spelen allemaal mee in de Harmonie. (eb)

Van-der-Plas-familie
Harmonie-bestuur-en-Jules